God dag!
Idag är det varmt. Igår var det varmt. I förrgår var det varmt. Det är alltid varmt sen vi kom hem från kryssningen. Man åkte från Sverige och våren och kom hem till Sverige och sommar! Perfekt. Igår morse kom dock en riktig regnskur, men det behövdes verkligen!
Det värsta är att det blir så störigt varmt inne i lägenheten trots att fönster och balkong är öppna dygnet runt. Nåja, inte gnälla nu..
Jag och sambon ska iväg på dop på lördag och jag beställde en dop present via nätet. Började dock bli lite stressad igår när beställningen inte hade kommit hem i brevlådan än, men idag så låg ett stort fint paket i brevlådan och väntade.
Jag är sån där som tycker att det är jättetråkigt att ge bort klassiska saker som halsband, armband, en fotoram i silver och sånt tjafs när man ska på dop. Visst är det fina grejer, ingen tvekan om det, men hur ofta får man användning av smycken till ett barn?
Jaja, jag letade dock efter en filt som man kunde brodera in namn och så på, och hittade en alldeles fantastisk hemsida och en kvinna som tillverkade såna filtar i jätte fint material. Jag beställde såklart en filt, och som sagt så låg den i brevlådan idag. Jag är supernöjd med resultatet och hoppas att den även är uppskattat av föräldrarna. En filt har du ju trots allt användning av, och det är min tanke bakom den här dop presenten.
Texten syns lite dåligt på bilden, men är mycket bättre i verkligheten =)
Igår började jag även lite med LCHF igen, men kommer att dra igång lite hårdare på måndag.
Men hursomhelst, jag gjorde lövbiff igår med vitlökssmör, supergott blev det!
Men hursomhelst, jag gjorde lövbiff igår med vitlökssmör, supergott blev det!
Gör såhär:
- Lägg i en klick smör i en skål och pressa ner 1 vitlöksklyfta, salt och peppar. Rör om och låt stå.
- Ta fram lövbiffen och tandpetare
- Sätt på stekpannan och ha i en klick smör
- Ta en skiva lövbiff i taget och bre den (som en macka) med vitlökssmöret på ena sidan. Ta inte för mycket!
- Rulla ihop lövbiffen och sätt i en tandpetare, detta förhindrar att lövbiffen rullar upp igen under stekning.
- När du smörat och rullat alla lövbiff skivor så lägger du ner dom i stekpannan. Se till så att dom är genomstekta ordentligt och häll sen i ca 3-4 dl vispgrädde. Låt det stå och puttra på låg värme en stund (köttet blir godare ju längre det får stå). Salta och peppra såsen om det behövs, ha i ett par droppar kolorit om du vill ha finare färg på såsen. Servera med en god sallad och keso (eller ris för er som inte äter LCHF).
åh vikken fin filt, ge mig adressen så jag kan beställa en till aaron :) Puss
SvaraRadera